ייעוץ זוגי

בשנים האחרונות הולכת וגוברת המודעות לצורך בטיפול בקשר הזוגי, זאת בשל העליה במודעות להשפעת המשפחה והזוגיות על כל אחד מבני הזוג וכן, העלייה בלחץ ובמורכבות שבו נתונות המשפחות בתקופה זו.
הייעוץ הזוגי נועד לאפשר לזוגות וליחידים, לברר ולהתמודד עם בעיות וקשיים המתעוררים בשלבים שונים של הקשר הזוגי. אנו פוגשים בני זוג החל משלב טרום הנישואין, ועד גיל הזקנה, תוך דגש על צמתים מרכזיים במעגל החיים האישי והזוגי (נישואין, הולדת הילד הראשון, עזיבת הילדים את הבית, פיטורים וכו…)
הייעוץ נמצא כמסייע בהתמודדות עם מצבי משבר וקושי חריפים בקשר דוגמת משברי אמון, בעיות תקשורת, שחיקה וריחוק רגשי ופיזי.

בתהליך של יעוץ זוגי, אנו נתייחס לגורמים המקדמים והמעכבים את הקשר, וכמובן נרחיב את מגוון הכלים והיכולות העומדים לרשותינו בדרך לשינוי המתבקש.

קבלו שיחת ייעוץ חינם

מתי מומלץ לפנות לייעוץ זוגי?

כיצד מתנהל הייעוץ הזוגי?

חשוב להדגיש כי הייעוץ הזוגי הינו תהליך שלוקח זמן. הזמן נקבע לפי המצב ההתחלתי איתו מגיע הזוג ורמת שיתוף הפעולה שלהם. חלק מהמפגשים מתקיימים בהרכב משותף וחלקם בנפרד.
לרוב 10-20 מפגשים יכולים להספיק ולתת מענה למטרות שהוגדרו בתחילת התהליך. ולפעמים התהליך מתארך. הזוג הוא זה שקובע מתי נכון לסיים את התהליך, כמובן שנכון לדון על זה ביחד עם היועץ בזמן המפגשים.
ככל שמקדימים לטפל בקשיים ובבעיות, סיכויי ההצלחה גדלים ומשך הטיפול מתקצר.
הייעוץ זוגי נעשה על ידי יועץ זוגי מקצועי, מנוסה, בעל הכשרה מקיפה ומקצועית.
במהלך הייעוץ הזוגי ילמדו בני הזוג לבטא את מחשבותיהם ורגשותיהם, להקשיב אחד לשני ולנהל שיח ותקשורת פתוחים ויעילים. תפקיד נוסף הוא לעזור לכל אחד מבני הזוג לראות ולהבין את החלקים שלו בבעיה הזוגית ולקחת עליהם אחריות במטרה לשנות דפוסים בעייתיים הפוגעים בקשר.

בקליניקה שלי ניתן מענה מקצועי גם לזוגות בעלי רקע דתי (על כל גווניו) וכן מענה לזוגות בזוגיות שניה ומשפחות מורכבות.

תגידו לא לבעיות בזוגיות

שאלות ותשובות

פניות רבות לייעוץ זוגי מתבצעות על ידי אחד מבני הזוג, כאשר האחר/ת מתנגד, מהסס או חושש להכנס לתהליך. כמובן שעדיף להגיע כזוג לייעוץ זוגי. אולם, במידה וקיימת התנגדות או חשש לאחד מבני הזוג להיכנס לתהליך, רצוי שלא לוותר על ההזדמנות, ולהגיע בנפרד.

בחלק מהמקרים בן הזוג מצטרף לתהליך לאחר מספר פגישות, וגם אם לא, מספיק שאחד מבני הזוג עובר תהליך, כבר המארג הזוגי משתנה.

זוגיות שניה מאופיינת בחיבור של 2 משפחות למשפחה מורכבת אחת. ישנן סיטואציות ידועות במשפחות מורכבות שיכולות להוות מכשול בחיים המשותפים. שיח וחשיבה על אותן סיטואציות עוד לפני שפוגשים אותם תוביל את בני הזוג להתמודדות ללא סערת רגשות, עם ידיעה והסכמה כיצד להתמודד איתה ועם חיוך קטן (לפעמים) שהצלחנו לעבור עוד שלב בחיים הזוגיים שלנו.

בגידה היא אחד ממשברי האמון הקשים ביותר עבור בני זוג. לא בכל מקרה ניתן לשקם את הקשר. תנאי בסיסי לשיקום הוא שהבגידה הסתיימה. אין את הצלע השלישיתכבר בתמונה. תנאי נוסף, לשיקום הקשר הוא רצון ומוכנות של בני הזוג להישאר בקשר הזוגי הנוכחי על אף הפגיעה והמשבר הנוכחי ולהתמסר לעבודה על שיקום הקשר.

 

בוודאי! אפשר לעבוד על צמצום הפער, על שיפור איכות המיניות, על הבנת הגורמים להיעדר או העצמת החשק המיני.

חשוב לציין שעבודה על פערים בתשוקה מייצרת שיפור בתחומים זוגיים נוספים בשל הפתיחות והרצון המשותף לצמצם את הפער.

אם יש לכם שאלה אלי, אשמח לענות